Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógynövények és kiegészítők PCOS-ra
  2023-12-15 09:10:08, péntek
 
  Gyógynövények és kiegészítők, amelyek segítenek a PCOS tüneteinek kezelésében

Korábbi cikkünkben azokat a magvakat említettük, amelyek nagyon sokat segíthetnek a PCOS, azaz a policisztásovárium-szindróma tüneteinek enyhítésében, a betegség természetes úton történő kezelésében. Mai cikkünkben pedig olyan gyógynövényeket mutatunk be, amelyek szintén nagyon hatékonyak ennek a betegségnek, pontosabban a szimptómáinak a természetes kezelésében. Ezek a gyógynövények bárki számára könnyedén hozzáférhetők, így mindenképpen érdemes azokat kipróbálni, azaz egy esélyt adni a természet ezen kincseinek.

Az egyik legjobb gyógynövény a gyömbér, amely nemcsak antioxidánsokban rendkívül gazdag, de kiemelkedő antibakteriális és vírusellenes hatásokkal is rendelkezik. Gyulladáscsökkentő vegyületei pedig a PCOS és az ehhez a betegséghez kapcsolódó gyulladások csökkentésében vesznek aktívan részt. A gyömbérnek ezen kívül nagy szerepe van a fájdalmak és a görcsök csillapításában is.

A PCOS egyik gyakori velejáró betegsége nem más, mint a cukorbetegség. A görögszéna a cukorbetegség tüneteinek csökkentésében lehet a betegek segítségére. A görögszéna nagyon eredményesen kezeli az inzulinszintet, illetve az inzulinrezisztenciát is javítani tudja. A PCOS-ben szenvedő betegek egyik problémája az, hogy nem vagy csak nagyon nehezen tudnak a súlyfeleslegüktől megszabadulni. Azonban a görögszéna ebben is a segítségükre lehet.

A kurkumának messzi földről ismert a rengeteg gyógyító tulajdonsága. Azoknak is segíthet, akik policisztásovárium-szindrómában szenvednek. A kurkuma segíthet a menstruációs ciklus szabályozásában, illetve még a fogyást is megtámogatja. A kurkuma egy kurkumin nevű vegyületet is tartalmaz, amely nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében. Amennyiben a szervezetben csökken a gyulladás, úgy mind a koleszterinszint, mind a vércukorszint beáll a megfelelő értékre és nem lesz egyik sem túl magas.

A bazsalikom elsősorban a magas antioxidánstartalmának köszönheti gyógyító tulajdonságait. Csökkenti az arcon a túlzott szőrnövekedést, ezen kívül a vércukorszintet is szabályozni tudja, illetve kordában tartja a koleszterinszintet, és még a testsúlycsökkenést is megtámogatja.

A fahéj is szerepet játszik a magas vércukorszint csökkentésében. Ezen kívül a gyulladást is csökkenti és az inzulinrezisztencia kialakulását is minimalizálni tudja. Emellett segíti az egyik női nemi hormon, a progeszteron termelődését.

A kiegészítőként is kapható inozitol természetesen is előfordul az emberi szervezetben, de számos élelmiszerben is jelen van, különösen a gabonafélékben, a gyümölcsökben és a diófélékben. Az inozitol szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában és érzékenyebbé teheti a test sejtjeit az inzulinra. Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy a PCOS-ben szenvedők számára az inozitol javulást hoz az ovulációban és a menstruációs ciklusban is.

A króm egy olyan ásványi anyag, amely kisebb dózisokban megtalálható például a brokkoliban, a zöldbabban, a burgonyában vagy a marhahúsban. A króm javítja az inzulin hatását a szervezetben és ezzel pozitívan hat azokra is, akik ebben a betegségben, azaz PCOS-ben szenvednek.

Az ashwagandha egy nagyon erős adaptogén, amelyről kimutatták, hogy segít a PCOS főbb tüneteinek csökkentésében. A kortizolszint csökkentésével ez a gyógynövény segít a stresszkezelésben. Az ashwagandha támogatja még a fogyást is, a hajhullás problémáit is kezeli, illetve segít a vércukorszint szabályozásában és fokozza az energia-anyagcserét is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: koleszterinszint, antioxidánsokban, vércukorszintet, szabályozásában, csillapításában, antibakteriális, gyógynövényeket, tulajdonságait, szőrnövekedést, csökkentésében, inzulinszintet, csökkentésével, kiegészítőként, gabonafélékben, természetesen, cukorbetegség, gyógynövények, élelmiszerben, megszabadulni, kortizolszint, vércukorszint, gyümölcsökben, szimptómáinak, minimalizálni, hozzáférhetők, vírusellenes, megtalálható, érzékenyebbé, szindrómában, menstruációs, termelődését, progeszteron, szervezetben, kialakulását, megtámogatja, tulajdonsága, magvakat említettük, betegség természetes, természetes kezelésében, gyógynövények bárki, esélyt adni, természet ezen, egyik legjobb, betegséghez kapcsolódó, gyömbérnek ezen, görcsök csillapításában, cukorbetegség tüneteinek, betegek segítségére, görögszéna nagyon, súlyfeleslegüktől megszabadulni, görögszéna ebben, segítségükre lehet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gárdonyi Géza - Április végén  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  A könnyek összegyűjtése  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Életművészet  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A fenyő nem szép fa, (...)  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  Viharban csak az a fa marad ál...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Szent György nap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Beney Zsuzsa - Sirató  Bella István: Zsoltár  Alvó cica  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam Krisztinától  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Minden gyerek jó.  Tehetségtelen gyerek nincs.  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Föld napja április 22  Gondolatok az életről és szere... 
Bejegyzés Címkék
magvakat említettük, betegség természetes, természetes kezelésében, gyógynövények bárki, esélyt adni, természet ezen, egyik legjobb, betegséghez kapcsolódó, gyömbérnek ezen, görcsök csillapításában, cukorbetegség tüneteinek, betegek segítségére, görögszéna nagyon, súlyfeleslegüktől megszabadulni, görögszéna ebben, segítségükre lehet, kurkumának messzi, rengeteg gyógyító, kurkuma segíthet, menstruációs ciklus, kurkumin nevű, gyulladás csökkentésében, szervezetben csökken, vércukorszint beáll, megfelelő értékre, bazsalikom elsősorban, túlzott szőrnövekedést, magas vércukorszint, progeszteron termelődését, emberi szervezetben, inozitol szerepet, vércukorszint szabályozásában, test sejtjeit, eddigi kutatási, inozitol javulást, menstruációs ciklusban, olyan ásványi, burgonyában vagy, króm javítja, inzulin hatását, nagyon erős, kortizolszint csökkentésével, gyógynövény segít, ashwagandha támogatja, hajhullás problémáit, koleszterinszint, antioxidánsokban, vércukorszintet, szabályozásában, csillapításában, antibakteriális, gyógynövényeket, tulajdonságait, szőrnövekedést, csökkentésében, inzulinszintet, csökkentésével, kiegészítőként, gabonafélékben, természetesen, cukorbetegség, gyógynövények, élelmiszerben, megszabadulni, kortizolszint, vércukorszint, gyümölcsökben, szimptómáinak, minimalizálni, hozzáférhetők, vírusellenes, megtalálható, érzékenyebbé, szindrómában, menstruációs, termelődését, progeszteron, szervezetben, kialakulását, megtámogatja, tulajdonsága, eredményesen, segítségükre, enyhítésében, mindenképpen, kezelésében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7055
  • e Hét: 31946
  • e Hónap: 63432
  • e Év: 268133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.